joi, 10 decembrie 2015

Facalet mamaliga

Lemn în formă de băț, fără muchii, lung și subțire, care se întrebuințează mai ales la mestecatul mămăligii. Facalet pentru mamaliga, Ustensile de bucatarie. Băț gros și nete întrebuințat la mestecatul mămăligii, la întinderea foii de aluat etc.

Se lasa sa fiarba 2-clocote, la foc mic, apoi se infige facaletul in mijlocul fainii,. Cand este gata, mamaliga va fi mai vartoasa; se aduna cu o lingura de pe . Join Facebook to connect with Mamaliga Facalet and others you may know. Facebook gives people the power to share and.

Cine are făcăleț să-i mestece în mămăligă ?

Si dupa stiinta mea, Maramuresul denumeste ustensila de amestecat mamaliga facalet, iar sucitor e ceva similar ca forma, doar ca simetric la . MĂMĂLIGĂ - Consultare dictionare pentru limba romana: DEX - Dictionar explicativ,. Dupa ce se lasa sa fiarba, se omogenizeaza mamaliga si se invarte la facalet aproximativ minute. Definiția expresiei a amesteca vorba ca facaletul mamaliga. Toate expresiile românești care conțin cuvintele a amesteca vorba ca facaletul mamaliga. Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare.


Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul. Deci mamaliga e un amestec intre malai si apa, cu putina sare, ceva foarte. Abia atunci, se amesteca cu putere in mamaliga, cu un facalet, . De ce nu-i bine sa mananci mamaliga direct din ceaun si de ce se lasa facaletul nespalat dupa utilizare.


Ce semnifica crapatura de pe mijlocul mamaligii si cum . La cală sfârșitul Facalet drept în mămăligă apoi frecati-l între mâini și scoateți-l repede. Dacă există Mamaliga este pe el, atunci inseamna ca trebuie fiert mai . Atunci când apa dă în clocot, mălaiul se presară uniform, iar terciul rezultat este amestecat continuu cu un făcăleţ, pînă ce mămăliga este gătită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare