miercuri, 30 decembrie 2015

Bolti vita de vie

Am fost mereu fascinati de bolta de vita de vie pe care o vedeam la tara, la casa bunicilor, acea extensie naturala a acoperisului casei unde ne . La viţa de vie, tăierea coardelor de prisos se face primăvara timpuriu, înainte de umflarea mugurilor (pornirea în vegetaţie). Cred ca o sa spuneti ca avem o obsesie cu vita-de-vie.

Avem, la o numarare rapida, bolti cu vie, cu forme diferite, soiuri de struguri diferite, . In cazul culturii vitei de vie in jurul caselor, pe spatii mai mici, nu intotdeauna se. Vita de vie pentru curte - Am o curte in care am facut o bolta din teava de otel, 5X10m, inaltimea este la 5m. R-este soiul preferat de vita de vie pentru cultivarea in preajma casei.

Am plantat anul acesta citeva vite, am lasat cite doua sau trei joarde la fiecare vita, joarde care au crescut . Avand rezistenta buna la ger, se preteaza la conducerea sub forma de bolti sau pergole. Se recomanda in zonele sudice ale tarii, unde . VIDEOCHAT IN GOSPODARIE, sub bolta de vita-de-vie! O fiica isi invata mama sa se mangaie si sa se dezbrace in fata clientilor!


Intre gropi si randuri lasam o distant de - 2m. Daca vrem sa facem o bolta atunci plantam vita de vie de jur imprejurul boltei, dar sa nu . Se practica mai multe tipuri de taiere si conducere a vitei de vie: pe tulpina de. La via pe bolta se practica taierea la cep;pe coarda veche de 2.

Cu greu găseşti grădini la ţară unde să nu vezi câţiva butuci de vie, o boltă sau o alee cu un rând de vie. Membrii familiei consumă aceşti struguri de masă . Am câțiva butuci de vita de vie si nu prea ma pricep sa-i tai asa ca am apelat la un specialist :) Din. Bolta vita de vie confectionata din teava patrata 60x4 teava patrata 20xvopsita cu vopsea profesionala . Este descris modul cum se tunde vita de vie astfel incat sa se obtina un mod de conducere sub forma de bolta, in jurul casei. O demonstratie practica foarte utila pentru taierea vitei de vie.


La final se explica inclusiv modul de taiere a vitei de vie din gospodarie, pe bolta. Pentru boltă, plantarea se face la fel, doar că vom merge doar cu un. Cumpăraţi butaşii de viţă-de-vie de la centre autorizate sau măcar de la .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare