joi, 17 decembrie 2015

Taierea prunilor tineri

Formarea şi taierea pomilor fructiferi ( Vand pomi fructiferi prun) ca procedee. Category: Taierea coroanei prunului Etichete:coroana prunilor, curatarea . Prunii cu coroana in forma de tufa (C) nu au nevoie de spalier si sunt mult mai inalti decat.

Taierea prunilor depinde de forma pe care vreti sa o obtineti in final: . Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani - Duration: 3:44. Formarea,tăierea și evoluția coroanei la un pom fructifer in ani. Taieri Prun D'Agen anul - Duration: 12:09.

Construirea unei coroane stabile şi echilibrate la copacii tineri. Prunii şi cireşii ar trebui să fie curăţati cu mare atenţie. Etichete: greseli, greseli de taiere a pomilor, lastari lacomi, livada,.


Mai jos aveți imaginile cu unul dintre pruni la care am încercat să țin cont . Am cativa pruni , care primavara infloresc, fructifica iar in perioada de dezvoltare a fructului pana la coacere. Imagini comparative cu meri, înainte și după tăieri . Taierea de vara se poate aplica samburoaselor timpurii dupa recoltare. Se recomanda in cazul ciresilor, caisilor, piersicilor, prunilor etc. La incheierea iernii lemnul uscat se indeparteaza pana la lemn verde, Aceasta tundere va stimula dezvoltarea mugurilor latenti. TAIEREA PRUNILOR,TAIEREA DE TOAMNA A COPACILOR,TAIEREA HIBISCUS,TAIEREA CITRICELOR,TAIEREA DE CRESTERE,TAIEREA COROANEI . Taierea pomilor fructiferi se face toamna si primavara.


Taierile de formare se fac dupa plantare, in functie de. Tăierea de regenerare, În funcţie de timpul de execuţie, tăierile se împart astfel:. La cei tineri, se urmăreşte formarea ramurilor de rod pentru a grăbi. Prunul şi cireşul Prunii şi cireşii ar trebui să fie curăţati cu mare atenţie.


Tăierea de rodire este diferenţiată pe specii, grupe de soiuri, vârsta . Lucrarile de taiere la pomi si arbusti fructifer sunt de feluri: taieri de. La pomii tineri, se elimina partea afectata de inghet a ramurilor sau . Biomasa si Biocombustibil - resturile lemnoase din lucrarile de taiere in livezi si vii. La pomii tineri, care fructifica pe tepuse, taierile de normare constau in . Se recomanda ca taierea pomilor fructiferi sa se efectueze in perioada de repaus. Sunt taieri ce se aplica atat pomilor tineri cat si celor batrani si de.


Everestului si un munte de lastari dar au fost si pruni care . Si, in cele din urma, nucul: CYMERA_20130422_082224. Am in gradina cativa pruni, tineri (au dat rod in anii trecuti), salbatici sa zicem (adica au iesit singuri; nu sunt altoiti sau plantati).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare