marți, 22 decembrie 2015

Tantarul culex

Pozitia in timpul repausului este paralela cu suprafata suportului. Se identifica prin sunetul constant, tiuitor, care in . Culicidae) sunt o familie de insecte diptere din subordinul.

România au fost identificate specii de țânțari. Tantarul (Culex pipiens),rh:info-delta. Atentie la bolile transmise de tantari,rh:sanatate.


Cercetatorii brazilieni au facut o descoperire alarmanta despre.

Bayer Pestcontrol Expert - Tantarul,rh:pestcontrol-expert. Culex pipiens Komár pisklavý Gemeine Stechmücke Nördliche Komar. Semnalați o altă imagineSemnalați imaginile ofensatoare.


Din punctul de vedere al specialistilor, acest tantar este extrem de periculos. Culex sau tantarul urban este mai periculos pentru ca poate . Totuşi, asta nu înseamnă că doar ţânţarii din genul Culex sunt capabili să transmită virusuri. Până acum s-a constat doar că aceste specii sunt .

Tantarul comun (Culex pipiens) este cel mai important transmitator al virusului West-Nile. Tantarul Anofel – care transmite paludismul (malaria);; Tantarul Culex sau tantarul urban – care transmite filarioza limfatica si febra Nilului de . In tara noastra exista trei tipuri de tantari: Culex, sau tantarul comun, Aedex sau tantarul de padure si Anofelul care raspandeste malarie. Culex sunt mai răspândiți decât Aedes aegypti, principala specie responsabilă pentru transmiterea virusului Zika, și sunt capabili să . Culex pipiens este relativ drept până la . Filariile sunt transmise prin foarte numeroase intepaturi de tantari infestati apartinand genurilor Culex, Aedes, Anopheles, si Mansonides, abundente in climatele . Ae vitattus, Ae taylori, Ae furcifer, Mansonia uniformis, Culex perfuscus,. Specia invaziva Aedes albopictus, tantarul tigru asiatic, a fost detectata in . Un grup de cercetători brazilieni au anunțat că au descoperit virusul Zika în glandele salivare ale țânțarului obișnuit (Culex), ceea ce este . Biologie: Unii tânţari se hrănesc cu legume, cărora le produc nişte excremente asemănătoare cu tumorile, care . Principalul vinovat pentru infecţie este țântarul Culex. Acesta ia boală de la păsări, care sunt purtătoare pasive ale virusului.


Numele mai multor insecte din ordinul dipterelor, cu corpul. Culex pipiens, o specie ce se hrănește și . Tantarul Culex ii baga in spital pe botosaneni. Numarul botosanenilor care se imbolnavesc din cauza intepaturilor de tantari este in continua .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare